Sponsored Links

recente reacties

Kokkieblanda
gemakshalve: cocktailprikkers, normaal gemaakt van bambu
Niels
Wat wordt er in dit recept precies bedoel met Biting? En hoe ziet het eruit. Alvast dank
Paul
Volgens Hilbert in Indisch kook en leesboek (1992)wordt rawon gegeten met rijst of lontong waarover ...
Don Berendsen
Waar is "wiite krijt" te koop, toko? Of gewoon va schoolbord krijt? Salam Don. gewoon bij de toko,...
Hans
Maar die salmonellaboosdoeners zitten niet in het eiwit maar op de schaal van het ei.

User Rating: 4 / 5

Star activeStar activeStar activeStar activeStar inactive
 
Sambal goreng tahu en taugé
Bahan-Bahan:
ingrediënten:
600 gr tahu/tofu
400 gr taugé
3 tomaten
5 sjalotten
3 salamblad
1 1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
150 ml kokosmelk
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
3 cm laos
3 rode lomboks
3 teentjes knoflook
2 cm trassi

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tahu/tofu in blokjes. snijd de sjalotten fijn en de tomaten in partjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten, de boemboe, de salam, het zout en de palmsuiker voor 5 minuten. Voeg de kokosmelk toe en als dit alles kookt, dan de tahu/tofu toevoegen en het geheel nog 10 minuten zachtjes laten stoven. Vervolgens de taugé toevoegen en het geheel nog gaar laten worden.



Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
  • No comments found

who is online

We have 111 guests and no members online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Articles View Hits
28101243