Sponsored Links

recente reacties

Kokkieblanda
gemakshalve: cocktailprikkers, normaal gemaakt van bambu
Niels
Wat wordt er in dit recept precies bedoel met Biting? En hoe ziet het eruit. Alvast dank
Paul
Volgens Hilbert in Indisch kook en leesboek (1992)wordt rawon gegeten met rijst of lontong waarover ...
Don Berendsen
Waar is "wiite krijt" te koop, toko? Of gewoon va schoolbord krijt? Salam Don. gewoon bij de toko,...
Hans
Maar die salmonellaboosdoeners zitten niet in het eiwit maar op de schaal van het ei.

User Rating: 5 / 5

Star activeStar activeStar activeStar activeStar active
 
Sambal Goreng Tahu Tempeh

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 blok tahu/tofu,
2 bouillontabletten,
1 blok tempé,
3 eetl. asemwater,
5 sjalotten,
500 ml. olie,
6 teentjes knoflook,
2 eetl. vloeibare gula jawa (keukenstroop)
1 theel. trassie,
1 1/2 eetl. ketjap manis,
3 rode lomboks,
1 eetl. zout,
3 cm laos,
2 eetl. water.
2 salamblaadjes,

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempé in dunne plakjes en dan in stukjes. Week dit in water met zout voor 7 minuten. Snijd de tahu ook in dobbeltsteentjes. Verhit wat olie in een wok/wadjan en bak de tahu en de tempe lichtbruin.
Snijd de sjalotten, de knoflook, de lombok en de loas fijn. Verhit opnieuw wat olie in de wok/wadjan en fruit dit alles met de salamblaadjes en de trassi voor 3 minuten. Dan het asemwater, de ketjap en de gula jawa toevoegen met de tahu en tempé en nog even laten sudderen..



Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
  • No comments found

who is online

We have 262 guests and no members online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Articles View Hits
28083312