Sponsored Links

recente reacties

leon
Hoi. Trouwens een leuke site hebben jullie. Ga er zeker vaker iets uit maken. Een vraag over het rec...
AmilianO
Probeer dit gerecht eens te maken van ossestaart vlees. Mijn inziens veeeel smakelijker. Wel veel la...
hills
Wij hebben deze menudo gemaakt met 250gr lever , geen varkensvlees , geen kikkererten en 6 ...
Barbara Metz
Het kan in de vriezer! Als je 24 u vantevoren buiten de koeling laat ontdooien,dan wikkel je het in ...
Rebacaatje
Dit is echt lekker. Op het eind wat sambal erdoor gedaan. Heerlijk. Zoet met klein beetje pit

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
Sambal Goreng Tahu Tempeh

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 blok tahu/tofu,
2 bouillontabletten,
1 blok tempé,
3 eetl. asemwater,
5 sjalotten,
500 ml. olie,
6 teentjes knoflook,
2 eetl. vloeibare gula jawa (keukenstroop)
1 theel. trassie,
1 1/2 eetl. ketjap manis,
3 rode lomboks,
1 eetl. zout,
3 cm laos,
2 eetl. water.
2 salamblaadjes,

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempé in dunne plakjes en dan in stukjes. Week dit in water met zout voor 7 minuten. Snijd de tahu ook in dobbeltsteentjes. Verhit wat olie in een wok/wadjan en bak de tahu en de tempe lichtbruin.
Snijd de sjalotten, de knoflook, de lombok en de loas fijn. Verhit opnieuw wat olie in de wok/wadjan en fruit dit alles met de salamblaadjes en de trassi voor 3 minuten. Dan het asemwater, de ketjap en de gula jawa toevoegen met de tahu en tempé en nog even laten sudderen..



Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
  • No comments found

who is online

We have 110 guests and no members online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Articles View Hits
31595920