Sponsored Links

recente reacties

Jeroen wouters
hartstikke lekkere soep, echt van genoten. leuk en makkelijk om te maken
Hr. R. Geenen
Ik heb ondertussen wel een stuk of 100 recepten rendang gelezen en du uwe komt het dichts bij de ech...
winnie
100 ml kokosmelk is te weinig om een beslag te maken. Ik heb er ca 400 ml van gebruik voor het in ee...
Han
Deze smaak heb ik sinds 1976 niet meer geproefd. Heerlijk!
Jan-Roelof
Goochiedaddy, wij maken de Ikan Pepesan altijd alleen maar in de oven en dat gaat prima, zolang je d...

User Rating: 5 / 5

Star activeStar activeStar activeStar activeStar active
 
Sayur lombok
pittige sajoer met tahu, tempe en vlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr runderpoulet
200 gr tahu/tofu
50 gr tempé
500 ml water
2 groene lomboks
3 rode rawits
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 rode lomboks
1 theel trassi
2 cm kencur
1 theel asem

Taburan:
garnering:
2 eetl gehakte bieslook

Cara membuat:
bereiding:
Verhit het water met het vlees en trek hiervan een bouillon. Schep het vlees dan uit de pan en hou dit apart. Snijd de tahu/tofu en de tempé in blokjes en vervolgens de groene lomboks en de rawits in schuine reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Blus dit af met de bouillon en voeg de tahu, de tempé, het vlees, de lomboks en de rawits toe. Dan het zout en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 15 minuten laten sudderen. Garneer het met de bieslook.



Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
  • No comments found

who is online

We have 73 guests and no members online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Articles View Hits
27189682