Sponsored Links

recente reacties

Kokkieblanda
gemakshalve: cocktailprikkers, normaal gemaakt van bambu
Niels
Wat wordt er in dit recept precies bedoel met Biting? En hoe ziet het eruit. Alvast dank
Paul
Volgens Hilbert in Indisch kook en leesboek (1992)wordt rawon gegeten met rijst of lontong waarover ...
Don Berendsen
Waar is "wiite krijt" te koop, toko? Of gewoon va schoolbord krijt? Salam Don. gewoon bij de toko,...
Hans
Maar die salmonellaboosdoeners zitten niet in het eiwit maar op de schaal van het ei.

User Rating: 4 / 5

Star activeStar activeStar activeStar activeStar inactive
 
Sambal Goreng Kering Tempe
kruidig gebakken tempe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tempe
4 teentjes knoflook
1 theel asem
100 gr palmsuiker (gula jawa)
8 rode lomboks
5 cm laos, gekneusd
3 salam blaadjes
zout naar smaak
100 ml water
100 gr bawang goreng (gebakken uitjes)
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes, de knoflook fijn en de lomboks in schuine reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de tempe goudbruin en laat deze uitlekken. Giet in een wok 3 eetl olie en bak de lomboks en de knoflook goudbruin. Voeg dan de asem, de salam, de palmsuiker, het zout en het water toe. Als de palmsuiker gesmolten is dan de tempe en de bawang goreng toevoegen en serveren.


Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
  • No comments found

who is online

We have 66 guests and no members online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Articles View Hits
28095027