Sponsored Links

recente reacties

Jeroen wouters
hartstikke lekkere soep, echt van genoten. leuk en makkelijk om te maken
Hr. R. Geenen
Ik heb ondertussen wel een stuk of 100 recepten rendang gelezen en du uwe komt het dichts bij de ech...
winnie
100 ml kokosmelk is te weinig om een beslag te maken. Ik heb er ca 400 ml van gebruik voor het in ee...
Han
Deze smaak heb ik sinds 1976 niet meer geproefd. Heerlijk!
Jan-Roelof
Goochiedaddy, wij maken de Ikan Pepesan altijd alleen maar in de oven en dat gaat prima, zolang je d...

User Rating: 4 / 5

Star activeStar activeStar activeStar activeStar inactive
 
Sambal Goreng Kering Tempe
kruidig gebakken tempe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tempe
4 teentjes knoflook
1 theel asem
100 gr palmsuiker (gula jawa)
8 rode lomboks
5 cm laos, gekneusd
3 salam blaadjes
zout naar smaak
100 ml water
100 gr bawang goreng (gebakken uitjes)
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes, de knoflook fijn en de lomboks in schuine reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de tempe goudbruin en laat deze uitlekken. Giet in een wok 3 eetl olie en bak de lomboks en de knoflook goudbruin. Voeg dan de asem, de salam, de palmsuiker, het zout en het water toe. Als de palmsuiker gesmolten is dan de tempe en de bawang goreng toevoegen en serveren.


Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
  • No comments found

who is online

We have 90 guests and no members online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Articles View Hits
27238453